13 oktober 2010

Achthonderd en verder


Zo dan! Wie had dat ooit gedacht hè? Ikke zeker niet! Gisteren bereikte Archief 2.0 de mijlpaal van 800 leden. Luud schreef er een blogpost over.

En ik onderschrijf wat Luud zegt over de activiteit in het netwerk: we worden met z'n allen steeds actiever. Niet alleen de vaste kern, maar ook steeds meer mensen daaromheen. Mooi dus!

Dit alles trouwens geheel in tegenstelling tot de situatie binnen de kwakkelende internationale netwerken voor archivarissen: het Ning-netwerk Archivists en de LinkedIn-netwerken Archives Professionals en Archives*Open Network. Van Archivists (voorheen Archives 2.0) weet ik hoe het ongeveer zit, maar voor de rest heb ik er geen studie van gemaakt, ook niet van andere landelijke netwerken. Gebrek aan structureel communitymanagement lijkt me een plausibele verklaring, cultuurverschillen misschien ook.

Prioriteit voor tijd
Nou goed, hoe dan ook, zelf heb ik me voorgenomen dat ik extra tijd in het beheer van het Archief 2.0-netwerk ga investeren. Meer interactie met individuele leden, betere informatie voor nieuwe leden, een overzichtelijke pagina met veelgestelde vragen, een heldere layout, meer aandacht voor het vormen en gebruiken van groepen, het stimuleren van initiatieven van andere leden en zo meer. Ideeën te over, nu nog het uitvoeren. Daar is tijd voor nodig en die ga ik maken. Kwestie van prioriteit.

Alhoewel het een onbetaalde baan is, weet ik namelijk zeker dat de beloning groot zal zijn. De afgelopen jaren hebben dat dubbel en dwars bewezen. Niet zozeer alleen voor mij, als wel voor het archiefwezen in het algemeen en voor talloze collega's in het bijzonder. Niet alleen, maar samen.

Ik ben nog aan het nadenken over hoe ik precies het komende jaar in ga steken wat tijd, activiteit en prioriteit betreft, maar ik krijg daarvan een steeds duidelijker beeld voor ogen. Eigenlijk gewoon het verder inslaan van de weg waarop ik deels onbewust al aan de wandel ben. Alleen moet ik de exacte richting nog bepalen. En het wandeltempo.

Plaatje

2 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd! En je hebt 799 leden om met je mee te wandelen en denken :-)

    En elke keer als je denkt dat zij een ander pad nemen, kijk je gewoon even hier naar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Marina: Dankjewel! Mooi trouwens weer, achter die link! Ik houd wel van dat soort optische illusies.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.