15 januari 2011

Mijn lichaam is (blijkbaar) toe aan een keuring


Zojuist een brief ontvangen van de Rijksdienst voor Sportzaken:

Uw lichaam is toe [aan] de Algemene Periodieke Keuring, kortweg APK. Tijdens deze keuring wordt bekeken of uw lichaam voldoet aan de eisen op het gebied van conditie en gezondheid.
Uw lichaam moet goedgekeurd zijn vóór 31 januari 2011.

Er wordt verwezen naar een website waarop je precies kunt nagaan op welke 12 punten je gecheckt gaat worden.

Een hoop flauwekul natuurlijk, die je als ongeadresseerde reclame in je brievenbus krijgt. Leuk bedacht, maar nergens uit de brief blijkt dat het slechts leuk bedacht is. Op speelse wijze toch een misleidende manier om je een fitnessabonnement en iets wat zij "onderhoudsbeurten" noemen aan te smeren. Om nog maar te zwijgen over wat ik me bij "eventueel noodzakelijke reparatiewerkzaamheden" aan mijn lichaam moet voorstellen.

In de kleine lettertjes vind je trouwens nog een beperkende voorwaarde:

Mocht uw lichaam reeds door een medische instantie zijn gekeurd danwel onder professionele behandeling zijn, dan kunt u deze brief als niet verzonden beschouwen.

Niet voor mensen met kwaaltjes dus. ;-)

Plaatje

2 opmerkingen:

 1. ROTFLMAO!!

  Zelden zo'n domme website gezien (en ja, die sneeuwvlokjes komen me zeer bekend voor). Heb je je al proberen in te schrijven voor schaatsles? Klik dan op de link "inschrijven" onder het kopje Schaatsles. En lees vervolgens dat "inschrijven voor schaatsles via de website niet mogelijk is".
  O ja, bij zwemmen lukt het wel om je in te schrijven, maar niet als je voor 1940 geboren bent. Die krengen discrimineren ook nog eens op leeftijd.

  In de ban doen, die hap!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Richard: Jij bent nog aardig diep in die website gedoken! Ik ben zelf niet verder dan de 'homepage' gekomen (van de 'reclame' dan).

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.