21 januari 2011

Vrijdagavond cabaret: Beatbox


Een paar jaar geleden was multicultihumor ineens hardstikke populair. Films als Shouf Shouf Habibi (2004) en Het Schnitzelparadijs (2005) trokken volle zalen. Grappen van allochtonen over allochtonen, en dan vooral door en over Marokkanen. Dan mag het. Lekker lachen om onze weinig geïntegreerde medelander, die blijkbaar toch voldoende inburgeringscursus achter de rug had om ons een spiegel voor te houden.

Een dijk aan bekende acteurs speelde mee, waaronder Najib Amhali. Die laatste was echter niet alleen op het witte doek te zien, maar verpersoonlijkte als cabaretier de multicultihumor ook al in het theater, met als bekendste binnenkomer: "Als Marokkaan kom ik graag bij de mensen thuis."

Zijn tweede show, getiteld Veni Vidi Vici (2000), vind ik nog steeds de beste en daaruit komt ook het bovenstaande fragment. Najib is namelijk niet alleen goed in grapjes maken, hij is ook goed met geluidjes en muziek. Dat laat hij in iedere show op een andere manier zien, in 2000 als plaatjesdraaier, ofwel DJ. Beatbox! En het Hollandse draaiorgel krijg je er van deze Marokkaan gratis bij.

Meer filmpjes vind je op HumorTV en op YouTube.

2 opmerkingen:

  1. Ook helemaal te gek is zijn Bakfiets-imam serie!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ArchiveMatters: Het is jammer dat ik steeds maar één filmpje uit 'mag' kiezen. :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.