7 september 2011

Bomen over genealogische community's


Op zaterdag 1 oktober wordt de Dag van de Brabantse Volkscultuur gehouden, dit jaar met als thema '200 jaar Burgerlijke Stand'.

In het interessante (en volle!) programma is mij ook een plaatsje gegund; ik zal twee keer een verhaal houden over genealogische community's:

Genealogie is bij voorkeur en bij uitstek geen hobby die je in je eentje beoefent. Het is veel leuker en slimmer om contact te zoeken met collega-genealogen. Vandaag de dag lopen die lijntjes vooral online. Op internet zijn allerlei genealogische community's actief, van familienetwerken tot stamboomforums. Waar vind je ze? Hoe houd je ze allemaal bij? Wat zijn de voordelen? Wat de nadelen? En vooral: wat heb je eraan?

Ik zal veel voorbeelden geven van websites. En natuurlijk veel tips om er zo effectief en efficiƫnt mogelijk gebruik van te maken. Aanmelden dus! Meer informatie over deze studiedag vind je op de website van Erfgoed Brabant.

Diezelfde dag vindt op het BHIC overigens de publieksdag Van schaap tot oorkonde plaats, een studiedag over het stevigere werk...

4 opmerkingen:

 1. Lijkt me een goeie opzet Christian ;-), Ik kom in ieder geval naar je luisteren en ik neem nog contact met je op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Mirjam! Leuk! En ja, ik hoor graag nog van je.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga naar het BHIC. Maar lees nu dat ik van Mirjam kan horen waar jij over verteld hebt! Dat is mooi :)
  Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Luud: En de slides komen ook nog online, toch tenminste om het praatje van Mirjam te ondersteunen. Alvast veel plezier op het BHIC! Het programma zag er ontzettend goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.