20 mei 2012

Zoek de koek


Aan 'traditionele' lekkernijen geen gebrek in Den Bosch. Alom bekend is natuurlijk de Bossche Bol, maar ken je ook al de Bossche Kus (nog even), Bossche Koek en Bossche Koekwaus? Die laatste ("Dè kuukske mee 'n gat d'rin") kun je nu gratis gaan proeven, maar daar moet je dan wel wat voor doen. Het pak dat ik kocht was voorzien van een QR-code en de tekst:

Scan de QR code met je smartphone of ga naar www.layar.com/layers/bosschekoekwaus. Zoek dan de virtueel verstopte Koekwauzen in de Bossche binnenstad. Verzamel er drie en ontvang een unieke code die je bij De Broodspecialist kunt inleveren voor een gratis zak échte Koekwauzen.

Een opdracht die ik tijdens een winkelmiddag heb vervuld; via de kaartfunctie van Layar is het trouwens makkelijk zoeken naar de koeken. Sowieso is De Broodspecialist (winnaar van de Brabantse Monumentenprijs 2007) de moeite van een bezoekje waard; een schitterend winkeltje! En ja hoor, de koekwauzen zijn ook erg lekker.

Dus als je toch een keer in de binnenstad van Den Bosch bent, dan kun je net zo makkelijk even een stel koeken zoeken en happen. De actie loopt trouwens al sinds 2 april (het had iets met Pasen te maken) en op 30 juni loopt hij weer af.

Aanbevolen leesvoer
- Teletijd: Den Bosch zoals het was
Bossche Bollen, het Bossche Broek en de Vughterpoort in 3D

2 opmerkingen:

 1. Leuk dat je onze Layers hebt bekeken, zowel die van de Koekwaus als die van de Vughterpoort.
  Als je er opmerkingen of ideeën bij hebt hoor ik het graag van je.

  Groet,
  Stefan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Stefan: Dank voor je reactie! Leuk om een reactie van (een van) de ontwikkelaars te krijgen.

  Buiten wat ik er al over gezegd heb, staan me geen bijzondere opmerkingen meer bij. Maar houd me vooral op de hoogte van jullie nieuwe initiatieven in het Bossche! Vind ik leuk om te volgen.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.