15 maart 2012

Teletijd: Den Bosch zoals het was

Stadsarchief 's-Hertogenbosch nr 0077410

Een paar dagen geleden ging de website Teletijd live, een initiatief van de Bossche geschiedenisliefhebber Sander Hofman:

“Met Teletijd vorm ik een digitale brug tussen het heden en verleden van deze stad”, aldus Hofman. “Ik hoop dat het historische beleving van bewoners en bezoekers stimuleert. Den Bosch is een unieke stad met veel bijzondere gebouwen. Teletijd zal bezoekers ook even stil laten staan bij de bijzondere plekken die er juist niet meer zijn.”

De site bevat op dit moment iets van 20 foto's van de Bossche binnenstad, van vroeger en nu, te bekijken via een galerij of op de plattegrond. De techniek die gebruikt wordt om de foto's te tonen is op zich niet spectaculair, maar dat hindert niet: het is mooi om je stad op deze manier te leren kennen. En ja, vooral de plekken die er niet meer zijn. Zo zien we het oude Centraal Station en de verdwenen Vughterpoort. Maar gelukkig is er ook veel moois bewaard, zoals de 13e-eeuwse Moriaan, het oudste bakstenen huis van Den Bosch.

Teletijd is ook te volgen op Twitter. En kun je geen genoeg krijgen van oude foto's van Den Bosch? Het Stadsarchief 's-Hertogenbosch is sinds kort met een mooie selectie foto's op Flickr te vinden.

(Tip van een collega)

Gerelateerd
- Bossche Bollen, het Bossche Broek en de Vughterpoort in 3D
- Klikken door Bossche grafzerken
- Shrek, eat your heart out!

Foto: De Markt, gezien in de richting van de Hinthamerstraat (Flickr/Stadsarchief 's-Hertogenbosch)

2 opmerkingen:

  1. Vind het een mooi concept. Ook weer een leuk voorbeeld voor Middelburg Dronk :-) Dank.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Edwin: Graag gedaan. Je kan weer vooruit!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.