24 september 2012

Aussies op Ning, voorbeeld voor KVAN?


Soort gluren bij de buren, maar dan een eind weg: de Australian Society of Archivists (ASA) heeft ook een professioneel netwerk op Ning, genaamd Archives Live. Eigenlijk een beetje zoals wij in Nederland en Vlaanderen Archief 2.0 hebben: "to promote and facilitate communication across the sector."

Ziet er netjes uit, alleen valt de interactie wat tegen (evenals op hun Facebook-pagina trouwens). Maar misschien een idee voor de KVAN om hun activiteiten op Archief 2.0 nog eens wat uit te breiden? Nieuws en agenda breder te verspreiden, nóg meer interactie met de achterban, betrokkenheid vergroten? Dat werkte in het verleden toch goed bij ons. En ik denk graag mee hoor.

Trouwens ook goed voor mij om weer eens te ervaren hoe je als nieuw lid een Ning-netwerk binnenrolt. De welkomstmail en -box had ik beide bijvoorbeeld nog niet zelf in actie gezien. Misschien moet ik me ook maar weer eens als nieuw lid registreren bij Archief 2.0...

Wat ik in ieder geval niet van de Aussies zal overnemen, is de hoeveelheid e-mails die je van ze krijgt; dagelijks gemiddeld vijf of zo!

Gerelateerd leesvoer
- Mijlpaaltje Archief 2.0
- Fotootjes delen down under

4 opmerkingen:

 1. Zeg vriend, is een bestuursfunctie bij de KVAN niets voor jou? ;-)
  Overigens zie ik wel weer een onderwerp aankomen dat heel goed op Archief 2.0 besproken kan worden. Daarover later meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Ingmar: Wie weet in de toekomst weer eens; in het verleden heb ik al een paar jaar volgemaakt.

  Los van discussies starten denk ik overigens ook aan zaken als het helpen vullen van de agenda en zo. De samenwerking met SNAAI (vacaturebank) is trouwens ook een mooi voorbeeld.

  Het is in ieder geval nog steeds lovenswaardig dat de KVAN samenwerkt met Archief 2.0, hoe dan ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Agenda vullen: er staat me bij dat er in ieder geval een commissie Buitenland was die dit voor de buitenlandse bijeenkomsten zou doen.
   Verder moeten we volgende week maar eens kijken wat er nog zou kunnen.
   (en het nesten werkt nu ook hier, zie ik)

   Verwijderen
  2. Werkt prima inderdaad, dat nesten. Die eerdere bug zit er in ieder geval niet meer in.

   Wat de KVAN betreft: van de buitenlandcie verwacht ik hoe dan ook veel. ;-) En goed idee, volgende week even over hebben wat er allemaal zou kunnen.

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.