9 oktober 2007

Vacature op het BHIC

Ja.. het is geen functie 2.0, maar het zou wel tof zijn als er een archivaris 2.0 op afkwam.. ;-)

Onderstaand een vacature op het BHIC in het studiezaalteam, die vandaag live is gegaan.

Ik heb trouwens wel nog even getwijfeld of ik daar ook deze min of meer persoonlijke blog voor moest inzetten, maar aan de andere kant: je weet nooit hoe een koe een haas vangt hè? Dus ik heb al m'n bezwaren maar ingeslikt.

Vacature

Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) beheert een groot aantal archieven en collecties die van belang zijn voor de geschiedenis van Noord-Brabant en stelt zich ten doel een zo groot en zo breed mogelijk publiek in contact te brengen met dit historisch erfgoed.

Het BHIC zoekt op korte termijn een

ARCHIVIST (32 UUR PER WEEK)

Voor de dienstverlening in Noordoost-Brabant opent het BHIC binnenkort een nieuwe locatie in Grave. Samen met de rest van het studiezaalteam draagt de archivist zorg voor de uitvoering van het vastgestelde beleid voor de locatie. De standplaats is overwegend Grave, daarnaast ’s-Hertogenbosch.

Wat wordt gevraagd?

 • Het publiek vraagt om een herkenbare, innemende persoonlijkheid die deskundigheid verbindt met een grote klantgerichtheid.

 • De organisatie vraagt om een zelfstandige functionaris met organiserend vermogen die zorgt voor de communicatie binnen de locatie en met de centrale locatie.

 • De studiezaalmedewerkers vragen om een prettige collega die klanten begeleidt bij complexe onderzoeksvragen en aanvullend op de dienstverlening toegespitst onderzoek verricht.

Naast al deze persoonskenmerken mogen een relevante vakinhoudelijke opleiding en aantoonbare ervaring in een vergelijkbare publieksfunctie niet ontbreken.

Wat wordt geboden?

 • Een inspirerende, marktgerichte werkomgeving waarin experimenten niet worden geschuwd, maar resultaatgerichtheid voorop staat.

 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden.

 • CAP-salarisschaal 9 (max. € 3182,17 per maand op basis van 36 uur per week).

Inlichtingen kunnen worden ingewonnen bij de coördinator Studiezaal, Christian van der Ven (073-6818500). Schriftelijke sollicitaties voor 1 november 2007 te richten aan het BHIC, t.a.v. Christian van der Ven, postbus 81, 5201 AB ’s-Hertogenbosch of per email: vacature@bhic.nl.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 12 november 2007. Een assessment vormt onderdeel van de sollicitatieprocedure.

4 opmerkingen:

 1. Toen ik die vacature voor het eerst zag op de DIVA-lijst kreeg ik last van een taalkundige kramp... jullie zijn op zoek naar een archivist? Ik ga moeilijk doen en mij afvragen wat een archivist is. Een archivaris ken ik, archiefmedewerkers ook, maar een archivist... dat is nieuw voor mij, toch in het Nederlands. Alhoewel... ooit zag ik het wel eens staan in een vacature van een Belgische overheidsinstelling (natuurlijk!) die deze verplicht in het Frans en het Nederlands moeten opstellen... en archivist ligt maar één letter af van archiviste. Maar Den Bosch is Brussel toch niet. Of is het een engelstalige functie? Of ben ik een taalbekrompen Vlaming ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. What's in a name?

  Archivisten zijn archivarissen (in de zin van de archiefterminologie voor Nederland en Vlaanderen), maar ik denk omdat aan de term 'archivaris' het beeld van hoofdman van een archiefdienst kleeft, ze er iets anders van hebben gebrouwen.

  Precies weet ik het niet, maar het is nu eenmaal ook de functiebenaming in ons functieboek.. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En daar ging ie weer... mijn entertoets. Ik wou nog even een comic relief op het einde plaatsen, maar weg was ie. Mij niet te serieus nemen dames en heren... ik ben heden ten dage iets te veel in de ban van Koot & Bie's Taalverloedering ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En ik ben niet in de ban daarvan, maar gewoon erg snel met reageren.. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.