19 september 2008

Alaaf! Tilburgs Carnaval op YouTube


Hopelijk ook een beetje geïnspireerd door de stapjes van het BHIC, zag ik vandaag dat de collega's van het Regionaal Archief Tilburg ook de gang naar YouTube hebben gemaakt. Ergens begin september startten ze hun eigen kanaal en daarop zijn nu enkele filmpjes van het Tilburgse Carnaval in de jaren '60 te bekijken.

Leuk! En het kanaal ziet er ook al prima uit hè? Ons eigen rechthoekige logo moet ook nog eens vierkant worden gemaakt.. Dat werkt als avatar nou eenmaal beter. En ook goed dat ze doorlinken naar andere filmpjes over het Tilburg van vroeger, via hun favorieten.

Zoals ik het kan overzien - maar ik verwacht op deze post natuurlijk een reactie van ze - zitten Mirjam en Luud achter deze snode Tilburgse plannen. Luud heb ik er ook al wel eens over gehoord, geloof ik.

Ik kan me in ieder geval herinneren dat ik Mirjam enkele maandjes terug - tijdens een symposium dat ook over web 2.0 zou gaan.. maar tot veler teleurstelling niet ging - nog uitgebreid heb lopen vertellen wat YouTube voor archiefdiensten zou kunnen betekenen, en Luud is natuurlijk mijn vaste 2.0-maatje.. ;-)

Morgen misschien eens een post over de wet van de remmende voorsprong?

Plaatje

2 opmerkingen:

 1. Zoals ik vorige week op mijn eigen blogje had geschreven was het BHIC inderdaad een inspiratiebron :-)
  http://duul58.blogspot.com/2008/09/regionaal-archief-tilburg-op-youtube.html

  Elkaar op het juiste pad zetten, dat is toch de bedoeling?
  Mirjam is inderdaad de andere partij die voor het grootste deel de uitvoering heeft gedaan.

  Voor de liefhebbers een handige conversietool: http://media-convert.com/omzetten/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Duul: Jeetje, Luud! Ik was die blog weer helemaal uit het oog verloren!!

  Ik had wel twee andere feeds van je in m'n reader staan.. maar deze is ertussendoor geglipt. Ik heb het meteen goedgemaakt!

  Anders had ik allang gereageerd op je blog hè.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.