24 april 2009

cvanderven #ugul09 Ik was er ook!!


Gisteren was ik er ook: UGame - ULearn 2009

Volgens het introductiefilmpje een symposium over "understanding the medianeeds of future generations." Minister Plasterk, ook al via een film, haalde Apple's Steve Jobs aan, die ons in 2003 leerde:

Innovation is not about saying yes to everything. It’s about saying NO to all but the most crucial features.


Klonk allemaal goed. En ja, ik was er dus bij. De volgende dagen ga ik er wat over bloggen, want ik ben enkele keren raak geïnspireerd! En dat voelt fijn.

Maar mijn grootste les is wel, dat ik volgende maand definitief werk ga maken van een internetmobiel en ook maar zo'n netbook aanschaf. Allebei van die dingen waar ik wel al eens aan dacht, maar zogenaamd nog niet eerder aan toekwam.

Het is namelijk dat ik als bewijs van aanwezigheid een badge van het symposium kan overleggen, want als mensen je niet live zien twitteren, dan ben je blijkbaar niet aanwezig. Collega's misten me, vonden me zielig of moesten zelfs voor mijn aanwezigheid instaan. Hoe erg...

Maar ik was er dus ook!! En ja, dan wordt het je tegen middernacht soms teveel:

Als iedereen ineens iets lijkt te hebben, dan lijk jij toch ineens iets te missen... ook al miste je het nooit. Verzet is zinloos...


Foto: gemaakt met een *** en via *** verzonden naar een *** (sommige woorden zijn uit schaamte verwijderd).

;-)

12 opmerkingen:

 1. :-)
  Ik dacht vanmorgen ook: je kunt je badge fotograferen. Blijkbaar was jij eerder wakker dan ik ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nooit gedacht dat je daar zó gevoelig voor zou zijn! :-) Maar die oude methode met **** en ***** werkt toch ook nog steeds prima? Daarmee ben je nog steeds verder dan menig andere medeburger hoor!
  (intussen ben ik wel nieuwsgierig naar je keuze in foon en netbook ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was een beetje veel het goede, die 2800 tweets uit delft, de liveblogs en de streams. Maar inderdaad: dat jij er NIET leek te zijn viel wel op :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Luud: Ik ben een vroege vogel! Het was 6.30 uur of zo, toen ik uit m'n bed kwam...

  @Petra: Wist je dat nog niet? Ik ben een gevoelige jongen hoor! ;-)

  Ik denk dat de foon een iPhone wordt en de netbook een Acer Aspire. Maar da's de eerste gedachte - ik moet nog Groot Onderzoek doen.

  @Edwin: Haha! Grapjas... Ik had ook niet de illusie nog iets zinvols te kunnen bijdragen hoor. Het is meer een kwestie van contact kunnen houden met je vriendjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vond je niet zielig hoor. Vroeg me vooral af of je jezelf zielig vond, als gevoelige jongen.
  En trouwens, waarschijnlijk ben jij een van de enige die alle presentaties voor de volle 100% heeft gevolgd, zonder afgeleid te worden door 't een en ander.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Ingmar: Neem het vooral niet te letterlijk hoor. Want nee, ik vond mezelf niet zielig - heb in alle digitale rust genoten van enkele presentaties! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En er was nog een 'mediawijze' met onverdeelde aandacht op #ugul09!
  Maar... mijn aanwezigheid is via de poken geregistreerd. Dat dan weer wel.

  BTW: Eerlijk gezegd had ik 'n beetje medelijden met die 'drukke baasjes' die zoveel tegelijkertijd meenden te moeten doen;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @m@rlies: Tja, 'aan de Poken' ben ik nog niet. Maar aan de aantallen te zien op de door jou aangehaalde blog, is die ook aan het oprukken! ;-)

  Het getwitter moet inderdaad niet afleiden van het verhaal. En bij zo'n verhaal als van de podcastende priester kan ik echt niets anders doen dan luisteren! Anders ben ik er steeds 'uit'.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat jammer dat ik jou niet gespot heb, wist ook niet dat je er zou zijn. Volgende keer beter...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Danniëlle: Ja, jammer hè? Ik had nog rondgekeken naar je, maar kon je niet vinden. Had ik nou maar zo'n verdraaide internetmobiel gehad, dan had ik je getweet! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Had niets uitgemaakt want kan weliswaar internetten met mijn gsm maar doe het nooit. Heb dus wel getwitterd maar kon alleen tweets lezen als ik naar Dappere Bas zat :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.