2 juli 2010

Vrijdagavond cabaret: Romeinen


Op vrijdagavond kijk ik regelmatig cabaret. Het liefst natuurlijk in het theater - mag ook op andere dagen van de week - maar anders op televisie of gewoon online. Websites als HumorTV en natuurlijk YouTube bevatten een schat aan filmpjes. En de website Zwartekat is waarschijnlijk het beste startpunt online voor alle info over cabaret, kleinkunst en stand-up comedy. Ik dacht, misschien is het leuk als ik vanaf nu m'n meest favoriete scenes eens met jullie deel.

Zo moest ik vanavond weer enorm lachen om Van Muiswinkel en Van Vleuten die als Romeinen net het Teutenburgerwoud uit komen lopen, duidelijk aangeslagen door een zekere nederlaag.

Individueel behoren Erik van Muiswinkel en Diederik van Vleuten ieder al tot de top van het Nederlandse cabaret, maar samen vind ik ze helemaal onweerstaanbaar. Helaas zijn ze dit jaar als duo gestopt.

Hun klasse komt in bovenstaande scene, uit het programma Mannen op de maan, vooral tot uiting in de manier waarop ze allebei hun Romein neerzetten, de stroom aan goed doordachte grappen en het improviserend vermogen van met name Van Muiswinkel. Of is het gewoon enorm goed gespeeld van beiden?

Het moment waarop het aantal overlevenden van de Germaanse slachting wordt geteld is geweldig. Ik houd enorm van dit soort droge humor. Intelligent, maar op zo'n eenvoudige manier gebracht.

Meer filmpjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.