5 januari 2011

Koehandel


Voor de feestdagen lanceerde het BHIC samen met enkele regionale dagbladen voor het tweede jaar op rij de Brabant Quiz. Een pittige set vragen voor de puzzelaar die van een uitdaging houdt. Natuurlijk zijn medewerkers van het BHIC uitgesloten van deelname. Als mensen vragen aan ons stellen, dan mogen we echter wel zoektips of hints geven (voor zover we dat kunnen dan, want de antwoorden zijn slechts bij een select gezelschap bekend).

Om ons nu te behoeden voor een vracht aan extra vragen, heb ik een enkele vraagsteller getipt om eens een vraag over de quiz op ons forum te zetten. Dat forum wil ik sowieso steeds vaker inzetten ter ondersteuning van ons inlichtingenwerk (stiekum doen we dat natuurlijk al) en de community aldaar is inmiddels groot en actief genoeg om puzzelfanaten daadwerkelijk te kunnen faciliteren.

Het resultaat? In een week tijd zijn er al meer dan vijftig berichten gepasseerd waarin mensen tips vragen, hints uitwisselen en om antwoorden smeken. Die laatste zomaar geven is natuurlijk niet leuk, dus de meesten maken er een soort koehandel van: een tip voor een tip. Reclame is er, behoudens een enkele tweet, niet gemaakt voor deze spontane service. Volgend jaar dus meteen maar een forumdraadje starten. Leuk om te zien!

Cadeautje
Nog wat extra koehandel dan: een nieuw lid van Archief 2.0, genaamd Ans, is ontevreden over de nieuwe website van het Regionaal Archief Leiden (waarvan hier mijn recensie) en, zoals ik het begrijp, ook over de gang van zaken op de studiezaal. Ze liet daarover een bericht op mijn pagina achter. Walther, van het RAL, las dat en gaf Ans een cadeau: een gratis workshop. Hij kreeg er prompt eentje terug. Ook leuk om te zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.