16 juli 2012

Witte handschoentjes en vallende foto's


Met die witte handschoentjes blijft het lachen... Tijdens Verborgen Verleden zijn ze al de running gag op Twitter, maar op YouTube kom je ook nog wel eens wat tegen.

Ene Amy, archivaris bij de Calgary Stampede Archives (da's iets met wilde paarden, koeien en stoere cowboys, wat ik zo snel zie) toont in een tv-programma foto's van wel 100 jaar oud. De presentator is wijs:

You have the gloves here too, because we have to protect these photos. They are very, very important.

Tegelijkertijd werpt Amy angstvallig een blik op de grond, want daar zag de camera een moment daarvoor zo'n heel, heel belangrijke foto heendwarrelen...

Aanbevolen leesvoer
- Op de televisie: Verborgen Verleden
- Archivaris in karts

2 opmerkingen:

 1. Het nadeel van die handschoentjes is, dat je nauwelijks grip hebt. Een naar beneden dwarrelende foto is niet zo erg. Het wordt pas beroerd als het je overkomt met een glasnegatief. Ik heb een keer het ongeluk gehad om dat mee te maken (was ook de enige keer dat ik een rollende vloek liet horen in de studiezaal) en ik kan je verzekeren: het is geen pretje.
  De zaak werd nog verergerd doordat elk negatief in zo'n non-woven envelopje zat, dat een beetje glibberig aanvoelt.
  Het kostte bijna een kwartier om alle scherven bij elkaar te zoeken, onder het spiedend oog van iemand van de afdeling Restauratie. Na het incident heb ik eerst de tafel ingebouwd met leeskussens, en daarna slechts één hand in een handschoen gestoken. De andere bleef kaal en diende voor het vasthouden van de envelopjes.
  Mijn stelling: weg met die handschoentjes, ze doen meer kwaad dan goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Richard: Triest, maar treffend voorbeeld... Ik heb het geleend voor de nieuwste blog in deze spontane witte handschoentjesserie.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.