12 maart 2013

Een community als klankbord


Lang, lang, héél lang geleden had het BHIC een bezoekersraad, een klein clubje vaste studiezaalbezoekers dat op gezette tijden bijeenkwam en dan zogezegd 'de stem van de bezoeker' vertegenwoordigde. Om allerlei redenen ben ik daar al snel na mijn eigen aantreden mee gestopt, vooral omdat het meeste bezoek voortaan digitaal plaatsvond. Toen nog bedacht dat we daarom een soort digitaal bezoekerspanel moesten starten, maar dat idee bleef liggen en werd al snel ook ingehaald door de tijd. Vooral onze forums dienen tegenwoordig als klankbord, maar ook ad-hoc vragenlijsten die we uitzetten en e-mailverkeer met allerlei klanten, fysiek en digitaal.

Het Nationaal Archief begint vanaf vandaag eveneens met een vooral digitale klankbordgroep, maar dan een stuk georganiseerder georganiseerd dan bij het BHIC het geval is. Ze gebruiken, als ik het goed zie, een Ning-platform (da's dezelfde software als waarop bijvoorbeeld ook Archief 2.0 draait) en vanaf vandaag kun je je per e-mail aanmelden als wannabe klankbordlid. De eerste discussie gaat zo te zien over het afdrukken van een pasfoto op de toegangspasjes voor de studiezaal. Dus als je daar een mening over hebt, laat je horen!

Mooi initiatief! Ben benieuwd hoe dat gaat werken en bevallen. Lees verder op gahetNA

2 opmerkingen:

 1. Beste Christian,

  dank voor je blog over onze klankbordgroep. We hopen natuurlijk van harte dat het een succes wordt, dat veel mensen zich aanmelden en mee gaan discussieren. Het zal voor ons in het begin ook even kijken zijn wat het beste werkt en hoe de discussies lopen, maar daar gaan we zeker uitkomen!

  Groet,

  Michel Ketelaars
  Nationaal Archief

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor je reactie, Michel. Inmiddels ben ik zelfs lid van jullie community geworden, dus ik ga alles van dichtbij meemaken. Hoe dan ook succes jullie!

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.