11 juni 2008

Er was er een jarig.. Hoera! Hoera!

Omdat kinderen nu eenmaal niet aan hun eigen eerste verjaardag denken, komt er niks van een feestje als de liefdevolle ouders dat niet regelen.

En zo is het met de community Archief 2.0 eigenlijk ook: afgelopen zaterdag 7 juni was het precies één jaar geleden dat dit netwerk werd geboren. Op m'n eigen weblog hield ik zo nu en dan wat eerste mijlpalen rond deze club bij. Digitale taart waardig dus!

De eerste gedachte was vooral het leren kennen van elkaar. Wie zat er nog meer allemaal op eilandjes te overdenken hoe met web 2.0 het archiefwezen vooruit te helpen? Gestaag druppelde lid na lid binnen. Op dit moment kruipen we al naar de 90 leden toe. Zo krijgt archief 2.0 in onze contreien een gezicht, letterlijk zelfs vele tientallen gezichten!

We schrijven op de blogs, discussiëren op het forum, posten foto's en video's, spelen daar handige links door, delen kennis en ervaringen, wisselen onze gedachten en kruisen zo nu en dan zelfs onze degens. Vitaal, relevant.. en inspirerend!

Maar we praten niet alleen, we doen ook echt wat! We leveren product, zoals het Manifest voor de Archivaris 2.0 en de ArchiefWiki (op dit moment niet beschikbaar). En er komt meer! Zoals in het najaar een soort studiedagje rond archief 2.0 in Nederland en Vlaanderen, met voor ieder wat wils. Om kennis te maken met wat het nou eigenlijk allemaal is, maar ook om goede toepassingen te spotten.. èn elkaar eens IRL ("In Real Life") te ontmoeten.

We zitten als trotse ouders dus niet stil en hopen dat onze baby als peuter in het tweede levensjaar figuurlijk wat stapjes verder gaat zetten. Laat daarom, ook met het oog op zo'n studiedagje, vooral horen waar je zelf behoefte aan hebt! Wat wil je graag zien en leren over archief 2.0, wat vind je leuk, welke ideeën heb je, waar gaan je voorkeuren naar uit, enzovoort. Het invullen van de poll op onze homepage is een goede eerste stap daartoe.

Deze community is letterlijk voor ons, door ons en met ons. Archief 2.0 lijkt dus wel een geloof.. en in dit geloof, geloof ik wel! :-)

De taart had ik trouwens nog over van een eerdere verjaardag..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.