2 augustus 2010

Bettween een alternatief voor QuoteURL?


Voor mijn post over reageren wilde ik een aantal tweets van @yhoitink en mijzelf embedden in mijn blog. Daarvoor kende ik wel de tool QuoteURL, maar die kon zowel bij mij als bij Ingmar niet overweg met tweets van Yvette. Lastig.

Na een tijdje Googlen heb ik de hulp van #durftevragen ingeroepen en uiteindelijk kwam @JoGnet prettig genoeg op de proppen met Bettween. Die tool deed zo ongeveer precies wat mij voor ogen stond, dus je kunt hem dan ook in de bewuste post in actie zien.

Voordeel van QuoteURL is dat je zelf de tweets kunt selecteren die je wilt embedden. Bij Bettween kan dat niet. Die laatste tool zoekt automatisch conversaties bij elkaar tussen twee personen. Dat is aan de ene kant handig, maar aan de andere kant, kan het ook behoorlijk beperkend uitpakken. Het gaat immers altijd om maximaal slechts twee personen en je kunt de tweets niet zelf selecteren, dus als er meerdere onderwerpen (conversaties) door elkaar lopen, dan heb je pech. Je kunt alleen een datumbereik opgeven en de sortering van de tweets bepalen (op- of aflopend).

Voor mijn doel was dat dit keer voldoende, maar ik heb bij Ingmar al voorbeelden van het gebruik van QuoteURL gezien waar Bettween niet geschikt voor zou zijn geweest.

Oordeel tot nu toe dan ook: Bettween kan handig zijn, maar in veel gevallen zal het toch geen afdoende alternatief voor QuoteURL kunnen bieden.

Met andere woorden: zolang ik maar niet met Yvette converseer kan ik naderhand prima met QuoteURL uit de voeten... ;-)

Plaatje

4 opmerkingen:

 1. Soms kom ik 'op de proppen'... :-) Dank je voor het benoemen van mijn zoektocht.

  Overigens heb ik nu naast de HootSuite ook wel monitter in gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @JoG: Jij bedankt voor de hulp!

  En voor de zekerheid heb ik de uitdrukking op de proppen komen nog even opgezocht, zodat ik zeker weet dat ik geen lokaal taaltje op jullie loslaat. ;-)

  Ik zal trouwens Monitter dan nog eens aan een nader onderzoek onderwerpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. die kon zowel bij mij als bij Ingmar niet overweg met tweets van Yvette schreef je: is er iets bijzonders aan mijn tweets dan? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Yvette: Blijkbaar. In ieder geval wilde QuoteURL jouw tweets niet verwerken. Ze 'verdwenen' simpelweg uit de applicatie. Heel gek. Je bent een bijzonder mens... of toch tenminste heb je een bijzondere account. ;-)

  Misschien moet ik nog eens Googlen naar dit probleem - kijken of daar iets uitkomt.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.