11 september 2011

Human Inside


Niet lang geleden blogde ik over de avatars op de website van de Gemeente Schiedam. Altijd baas boven baas natuurlijk, want alhoewel niet helemaal hetzelfde, vind ik wat de Recensiekoning doet nóg veel gaver! Check de pagina's met auteursprofielen, zoals deze voor ene Lorenzo.

Iets voor het BHIC! Misschien inclusief zo'n korte omschrijving van de mens achter de knoppen... en inclusief zo'n reageermogelijkheid? (En natuurlijk mét een Facebook like knop! ;-))

Serieus: een voordeel van Anna en haar zusjes is dat ze bewegen en daardoor een beetje 'echt' aandoen. De fotootjes van de chatters namens het BHIC doen dat niet. Maar via dit soort kleine filmpjes komen mijn collega's en ik wat meer tot leven als je thuis achter de computer zit te chatten met ons. Goed idee?

(Tip via collega Marilou)

4 opmerkingen:

 1. Neeee, is geen goed idee. Niemand zit te wachten op zo'n getekend poppetje. Zeker niet zo eentje van Ikea, die doorlopend loopt te jij-en en te jou-en.
  Gewoon de huidige oplossing gebruiken, een klein fotootje van degene die aan de chatbox zit. Hooguit in de zomer een andere foto dan in de winter, maar gekker moet het niet worden. Vind ik, althans.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Richard: Ik wil dus ook zeker géén getekende pupkes. Maar wil wél wat meer 'leven' in de huidige fotootjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt heel mooi die profielfilmpjes van de Recensiekoning!
  Dat moet toch niet al te moeilijk zijn om in te bouwen. Wie zou zoiets kunnen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Luud: Techniek is vaak het probleem niet hè, maar je moet er maar opkomen. Dit zijn gewoon mp4-filmpjes. Met je Flip kom je al een eind, volgens mij. Alleen dan nog even zorgen dat er geen player omheen zit en je moet even zorgen dat je beweegt op een manier die in een loop afgespeeld kan worden.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.