11 januari 2012

Dagelijks het laatste archief in je mail


Getipt door een collega, ligt er al een paar maanden iedere ochtend een mailtje van Beter Spellen op mij te wachten, dat me attendeert op de dagelijkse spellingstest. Met Beter Spellen kun je iedere dag (behalve in het weekend) meedoen aan een test - die hooguit een minuutje kost - om je spellingsvaardigheid te verbeteren. Je krijgt op het niveau van je keuze vier meerkeuzevragen, variĆ«rend van spelling tot woordenschat, direct feedback op je antwoorden, inzicht in je scoreverloop en je kunt je vorderingen vergelijken met de gemiddelde score van alle andere deelnemers. Van de site is ook een mobiele versie beschikbaar, er is een app voor de iPhone en binnenkort ook voor Android en Blackberry.

De zusterwebsite is Beter Rekenen, maar er is ook een alternatief: Reken Beter voert hetzelfde kunstje nog eens op, maar dan met iedere dag drie sommen en een doordenker. Rond het rekenen komt het sociale aspect nog wat meer naar voren. Zo is er een weblog waarop vooral de doordenkers worden bediscussieerd en wordt er een klassement bijgehouden. In De Pers las ik dat in oktober 2011 al 23.000 mensen meededen met Reken Beter en dat aantal groeit nog steeds.

Iedere dag archief
Tegelijkertijd kan ik iedere ochtend m'n hart ophalen aan de Historische scheurkalender 2012. Tot een aantal jaren geleden was er nog een archiefagenda.

Een en ander moet toch te combineren zijn? Lijkt me een mooie klus voor de club die zich bezighoudt met de DNA-promocampagne. Iedere dag een nieuwe (meerkeuze)vraag uit de archieven, waarbij rekening wordt gehouden met de succesfactoren van Beter Spellen: gebruiksvriendelijk, uitdagend, gevarieerd, leuk, leerzaam, gratis, snel te doen, beschikbaar langs mobiele weg en met de mogelijkheid om er iedere dag aan te worden herinnerd.

Zo komt het archief dagelijks naar je toe. Ik ben alvast enthousiast!

Foto: Schoolbord

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.