29 maart 2012

Drentse geschiedenis in je broekzak

Gisteren kwam de app Annodrenthe beschikbaar in de App Store. Met die app heb je de geschiedenis van Drenthe altijd onder handbereik, waar je ook maar bent in de provincie. Oude kaarten, verhalen, foto's en historische wandelroutes, het zit er allemaal in. En bovendien kun je er je eigen verhaal aan toevoegen, foto's uploaden, reageren en eigen wandelroutes maken.

De app gaat vergezeld van een uitgebreide website. Daar vind je dezelfde content, zoals kaarten en routes, met als bijkomend voordeel dat je ook als niet-iPhonebezitter een indruk krijgt van wat de eigenlijke app te bieden heeft.

Ik ben benieuwd naar ervaringen met de app. En over een tijdje naar het aantal mensen dat er gebruik van maakt. De website ga ik in ieder geval eens goed bekijken.

Op de website van de iPhoneclub vind je een beschrijving van de app. En je kunt AnnoDrentheNu ook volgen via Facebook en Twitter.

Update
Onderstaand filmpje van RTV Drenthe vond ik nog op YouTube. Jammer dat de nadruk ligt op het 'technische hoogstandje' en het aanbod, niet op het sociale aspect van de app en de vraag. Wel fijn om te horen dat er vanaf mei een app voor Android beschikbaar komt.


Gerelateerd

6 opmerkingen:

 1. Ha Christian, dank je wel voor de tip. Die komt net op het goede moment: in mei gaan we een weekje de hei op :-) Dan kunnen we mooi van de app gebruik maken!
  Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Wat Van Waarden Is: Anneke, da's een meevaller. Deel je naderhand je ervaringen met mij? Ik ben wel benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog even een los eindje vast breien, want belofte maakt schuld. Ik was in Drenthe, het was heerlijk weer. Veel gedaan, veel gezien, maar niet in Assen en omgeving geweest. Wel de app gedownload en op verschillende plaatsen uitgeprobeerd, maar waar ik was, was geen verhaal of item. Nou ja, de app zal de komende tijd vast wel uitgebreid worden en op meer plaatsen te gebruiken zijn. Ik kom vast nog wel eens weer in Drenthe en dan gaat de app in de herkansing!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ik nog vergeet te zeggen is dat ik uiteraard wel het programma heb bekeken, maar dan op de website (we hadden de laptop bij ons). Ik vind de informatie veelzijdig, met voor elk wat wils: kijken, lezen, luisteren, en duidelijk gesproken teksten. Goed dat er ook een interactieve component bij zit. Ook het illustratiemateriaal is mooi, daarmee kun je prachtig een link leggen tussen vroeger en nu. Een heel mooi voorbeeld van geschiedenis op een eigentijdse manier presenteren en mensen actief bij de geschiedenis van de omgeving betrekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Wat Van Waarden Is: Dank voor je feedback! De app zal inderdaad nog wel verder gevuld worden. Ik vraag me wel altijd af hoeveel mensen de app dan nog eens opnieuw proberen; als ik zelf een of twee keer 'bot vang', dan houdt het voor mij verder op (tenzij ik er opnieuw op geattendeerd wordt).

  Maar je lovende woorden zullen de mensen achter deze app (en de website) vast kunnen bekoren ;-) Ik zal ze er even op attent maken.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.