30 maart 2012

Het Markiezenhof op Historypin... en allerlei nieuwe handigheidjes


Zei ik al niet dat Historypin de moeite van het volgen meer dan waard is?

Tijdens het werken aan de ArchiefWiki, afgelopen maandag, stuitte ik op het fotoproject in Historypin van Het Markiezenhof in Bergen op Zoom:

Bergen op Zoom viert in 2012 het bestaan van minstens achthonderd jaar stadsrechten. Voor Het Markiezenhof aanleiding om, samen met u, de stad van vroeger en nu letterlijk op de kaart te zetten in een nieuw fotoproject! 
Het Markiezenhof heeft een aantal foto's uit de eigen beeldbank al toegevoegd op deze website. Maar er is ongetwijfeld nog veel meer prachtig fotomateriaal in uw bezit. Help ons daarom en voeg uw eigen foto's toe op de kaart en help mee om historisch Bergen op Zoom online op de kaart te zetten!

Het eerste resultaat is inmiddels te zien op een interactieve multimediatafel tijdens de tentoonstelling over 800 jaar Bergen op Zoom, momenteel te zien in Het Markiezenhof. Tijdens mijn bezoek een paar weken geleden heb ik die tafel helaas gemist... Dan maar online! Maar erg veel foto's van andere gebruikers dan Het Markiezenhof zelf, zie ik helaas nog niet...

Ook handig voor archieven
Hoe dan ook, diezelfde maandag kwam Historypin met het nieuws naar buiten dat alle gebruikers voortaan de beschikking hebben over een eigen channel. Te vergelijken met wat je van sites als YouTube gewend bent, dus met mogelijkheden om een eigen smoel te geven aan je profielpagina. Eigen kleurtje, logo, banner, kaart en etalage voor je content en zo. Personaliseren die hap!

Het Markiezenhof is aan dat eigen smoelwerk nog niet toegekomen, maar kijk eens naar de kanalen van The National Archives in Engeland en Amerika (die laatste ook al met tours). Of mooier nog het kanaal van PhotosOfThePast, ook met zogenoemde repeats door andere gebruikers (oude foto's opnieuw genomen vanaf hetzelfde punt met behulp van een speciale app voor smartphones). Of het kanaal Bath in Time, met cartooneske banner.

Sinds woensdag kun je je foto's trouwens ook in bulk naar Historypin uploaden en vervolgens embedden op je eigen site. Van dat laatste is Bath in Time ook weer een prima voorbeeld.

Mooi allemaal, zeker voor archieven!

Gerelateerd
- 60 Jaar Elizabeth II in Historypin
- Teletijd: Den Bosch zoals het was

Bron foto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.