27 juni 2012

Boerenbondsmuseum houdt uitverkoop


In het Boerenbondsmuseum in Gemert kun je ervaren hoe het leven er aan toe ging in een Peeldorp anno 1900. Ze hebben een boerderijgedeelte ingericht (met levende dieren), tuinen en akkers, een dorpsplein (met onder andere smederij, café en wevershuis) en nog veel meer. Ik kende het museum nog niet, maar moet er beslist eens gaan kijken.

Zondag 1 juli aanstaande zou daar een geschikt moment voor zijn, want dan kan ik meteen profiteren van de uitverkoop. Het museum doet namelijk een deel van haar collectie in de verkoop:

Het Boerenbondsmuseum verkoopt de spullen die ze dubbel heeft. Het gaat dan om voorwerpen uit grootmoeders tijd zoals potten, pannen en voorraadbussen maar ook werktuigen en oud gereedschap van veel verschillende ambachten. Er gaan ook schilderijen, boeken en beelden in de verkoop.

De opslagplaatsen zijn vol. Er is simpelweg in al die jaren te veel verzameld en het bewaren en onderhouden van al dat "spul uit grootmoeders tijdkost te veel tijd, geld en ruimte. De opbrengst van deze markt wordt dan ook besteed aan het onderhoud van het restant van de collectie. Je kunt trouwens ook met oud geld betalen: elke gulden is op de markt een euro waard.

Prima initiatief!

Aanbevolen leesvoer
- Typemachines en gummetjes te koop

Tip en foto: Omroep Brabant

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.