24 juni 2013

Amerikaanse studenten lezen over een Brabants archief

Naar aanleiding van een presentatie die ik eerder voor haar studenten verzorgde, vroeg Patricia Franks (San José State University) me of ik een artikel wilde schrijven in haar boek Records & Information Management. Alle hoofdstukken in dat boek wilde ze afsluiten met een verhaal uit de praktijk. En mijn verhaal zou er daar een van zijn. Dat boek is er nu. En mijn korte artikel wordt daarin als volgt door Patricia geïntroduceerd:

In his contribution to this chapter [7. Emerging Technologies and Records Management - CvdV], Christian van der Ven, Coordinator of Digital Services for the Brabant Historical Information Center, the Netherlands, provides insight into the archive's foray into social media for digital services. His primary concern is with improving services, motivating staff to engage the public through social media, and evaluating the outcome of the effort using metrics appropriate to each particular initiative, not records management. Records and information managers mist take a proactive approach to understand initiatives such as these. As you're reading this paradigm, ask yourselves the following questions: Are records being created? Where do they reside? How do we capture them? How long must we retain them? How do we preserve them?

Aan al die laatste vragen besteed ik in het artikel dus geen enkele aandacht. Verder biedt het artikel betrekkelijk weinig nieuws voor collega's die al langer mijn blog volgen, presentaties en workshops van me hebben bijgewoond, artikelen gelezen of werkbezoeken afgelegd, rond dezelfde thematiek. Maar voor de Amerikaanse lezers van Patricia's boek geeft mijn artikel hopelijk nog wat stof tot nadenken en actie.

Downloaden: Discovering the South Land - Employing Emerging Technologies, Motivating Staff, and Measuring Success

Overigens duurde het, vanaf het moment dat ik mijn artikel inleverde, bijna anderhalf jaar voordat het boek voor me lag. Lang leve druk. Maar ook lang dure druk...

Aanbevolen leesvoer
- Succesvol inzetten van sociale media: 3 tips
- Het BHIC op weg naar het Zuidland (artikel Archievenblad)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.