Thema: Crowdsourcing

De meeste blogposts over crowdsourcing vind je eenvoudig terug via de tag Crowdsourcing. De posts hieronder geven een goed overzicht van de variƫteit aan onderwerpen:

 • Crowdsourcen rond militieregisters (21 juli 2010)
  Kritische bespreking van het project Vele handen maken licht werk. Open archieven door crowdsourcing van het Stadsarchief Amsterdam en andere archiefinstellingen, waarmee het publiek in eerste instantie kan helpen bij het indiceren van militieregisters, maar later ook van andere bronnen. Over dit project schreef ik een serie blogposts.

 • Grafstenen en crowdsourcing in het Eemland (5 november 2011)
  Attendering op een particulier initiatief van Groenegraf.nl, waarmee bezoekers van de website kunnen helpen bij het transcriberen van oude grafteksten.

 • Monk: OCR voor oude handschriften? (5 maart 2011)
  Attendering op de software Monk, waarmee gebruikers door middel van een spelletje kunnen meehelpen bij het verbeteren van de ocr van gedigitaliseerde oude handschriften.


 • De transcribiwiki van Transcribe Bentham (29 september 2010)
  Bespreking na een praktijktest van het project Transcribe Bentham, waarmee het publiek kan helpen bij het transcriberen van manuscripten van de filosoof en hervormer Jeremy Bentham.

 • Kaarten georefereren in New York (29 juli 2010)
  Bespreking van de Map Rectifier van de New York Public Library, waarmee het publiek kan helpen bij het georefereren van kaarten uit de bibliotheekcollectie.


En voor de aardigheid: