31 oktober 2008

Efteling volgt personeel op internetsites


Ik heb het gisteren gemist in de krant - loop een dagje achter - maar het blijkt dat mijn voormalige vakantiewerkgever weer eens op een andere manier in het nieuws was.

Het komt allemaal door dit artikel hier op de website Loopings, een soort van GeenStijl (dat het bericht ook overnam) over pretparken, begrijp ik.

Vooral De Efteling moet het nu even ontgelden. Naar aanleiding van een verhaal van een voormalige vakantiemedewerker uit Waalwijk - ikke niet hoor - roepen ze nu zelfs iedereen op om de beerput te openen. Tja..

Het klinkt mij een beetje in de oren als een gekrenkte mens, die graag zijn (inmiddels voormalige) werkgever een hak wil zetten en nu geniet van alle aandacht in de media.

Ik geloof heel graag dat De Efteling online volgt wat er zoal over haar geschreven wordt, net zoals we dat op het BHIC nóg veel meer zouden moeten doen. Dat is niet verkeerd, maar professioneel.

Aan de andere kant maakt dit gebeuren wel mooi duidelijk hoe het internet tegenwoordig dienst kan doen als uitlaatklep en platform voor het (ontevreden) individu.

Waar een groot medium klein in kan zijn.. Inderdaad: een wereld vol wonderen! ;-)

Plaatje

P.s.: Ik herzie mijn mening graag op het moment dat ik door De Efteling wordt aangeschreven.

Waar ik zo'n tien jaar terug alweer heb gewerkt, restaurant Het Witte Paard, was het erg slecht gesteld met de hygiëne, de seniormedewerkers waren veelal ongeschikt om vakantiekrachten te leiden, de kwaliteit van sommige producten - ik herinner me echt heel erg slechte spare ribs - was vaak beneden alle peil en de prijzen gruwelijk duur. Bovendien moest ik vaak te lange dagen maken, werd er aan pauzes gemorreld en waren de werkomstandigheden in de warme keuken slecht.

Ik hoor of lees het wel als ik me nu te kritisch uitlaat.. ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.