5 mei 2010

Mijlpaal vergeten, toch een cadeautje ;-)


Laatst helemaal een mijlpaaltje vergeten, dus vandaag zelfs alweer mijn 405e bericht. Sinds 19 mei 2009 ben ik er namelijk weer iets meer dan 100 verder en binnen een krap jaar vind ik dat een aardig gemiddelde.

Als ik door het archief blader, blijkt er tijdens de afgelopen 100 posts stiekum wat meer Christian in de blog van de digitale archivaris te zijn geslopen. Grappig. Ben benieuwd of deze ontwikkeling zich doorzet - het is een onbewust proces - en hoe volgers dit ervaren.

Maar goed, laatst gaf ik mezelf al een eigen domein cadeau. Dit keer iets anders: een nieuw jasje.

Vandaag ben ik namelijk eens wat met sjablonen gaan rommelen. Via de nieuwe editor heb zelfs ikke daarvan iets kunnen maken. Het sjabloon genaamd 'simple' trok mij op geheel natuurlijke wijze aan en dat heb ik vervolgens in zandkleuren overgespoten.

Het oude sjabloon beviel nog best goed, maar vertoonde wat vormgevingskuren. Het ging niet netjes om met statische pagina's en gadgets konden niet in twee kolommetjes naast elkaar worden gezet. En dat wilde ik allebei wel, vooral het eerste.

Inmiddels heb ik anderhalf uur knutselwerk achter de rug en ben ik het voor nu weer even beu. Volgende keer wat finetunen, wat knoppen toevoegen, wat gadgets verbouwen en dat soort dingen. Alles op z'n tijd.

Over nog eens 100 posts ziet deze blog er vast weer heel anders uit, zowel qua uiterlijk als inhoud! ;-)

Plaatje

9 opmerkingen:

 1. Mooi, al weet ik niet hoe de kleurenblinde medemens dit ervaart.
  En eerlijk gezegd zie ik de lay-out van je blog zelden, aangezien Google Reader deze negeert...
  Vandaar dat ik zelf ook nog altijd geen tijd heb gestopt in het aanpassen van de layout van mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Ingmario Moeten we @vanluin even vragen :-) Maar op basis van wat formules (heb je ze weer) kan ik al voorspellen dat sommige slechtzienden en/of kleurenblinden moeite gaan hebben met het lage contrast tussen de linkkleur en de witte achtergrond en met het verschil tussen niet- en welgevolgde links.

  @Chris Ziet er verder mooi rustig uit, cool! Zal me niet meer gebeuren dat ik jou en Albert door elkaar haal :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, ik dacht eerst even op te merken sinds wanneer je een nieuwe lay-out had, tot ik dit bericht las ;-).
  Eenvoudig en rechttoe rechtaan... alleen is het zandbruin niet altijd even leesbaar tegen de witte achtergrond.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Ingmar: Zo ben ik ook begonnen en voor je het weet ben je vervolgens ruim drie jaar verder en ziet alles er nog steeds hetzelfde uit! ;-)

  @Yvette @Tom: Ik heb er voorlopig maar wat blauwe tintjes ingebracht. Hopelijk zijn die beter leesbaar voor iedereen. Zelf zit ik vandaag op de laptop te werken en dan ziet alles er sowieso anders uit, zelfs als je je scherm al even verdraait.

  Dank voor jullie feedback!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog een dingetje: je mofuse-url loopt van de pagina af.
  Wat ik trouwens wel heel mooi vind, is dat je rechts eerst een kolom hebt en daarna twee kolommen. Misschien moet die Mofuse-link onder "Nieuwe reacties" en is het dan opgelost.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Ingmar: Was me helemaal nog niet opgevallen. Ik ben inmiddels blind voor de vormgeving van m'n blog... haha! Heb die gadget meteen even verplaatst. Dank je!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Ingmar: Zit me sowieso te bedenken of zo'n soeciale mobiele site nog wel van deze tijd is. Zelfs op mijn telefoon ziet de normale blog er best goed uit en de meesten zullen hem mobiel toch wel via rss lezen, denk ik. En MoFuse werkt ook gewoon op basis van rss, dus eigenlijk is het niet echt nodig. Ik zal er nog eens naar kijken.

  Die kolomindeling is trouwens via die nieuwe template editor makkelijk te realiseren. Wat dat betreft is die editor een grote verbetering.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Looking Good Christian!

  Op naar de volgende mijlpaal maar weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Edwin: Thanks! Die volgende mijlpaal is ook alweer geslecht: 600 ledengrens Archief 2.0 gepasseerd. Maar ja, je kunt niet over elk wissewasje op je blog schrijven hè - de lat moet gewoon wat hoger.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.