4 juni 2011

Presentatie "BHIC Loves Archives" #kvan11 #zl4 #wikilovesarchives


De aankomende KVAN-dagen, op maandag en dinsdag 6 en 7 juni in Leeuwarden, zouden de eerste zijn sinds lange tijd waarin ik geen enkele rol van ook maar enige betekenis zou spelen, anders dan die van deelnemer. Maar een paar weken terug ben ik er toch nog ingerold: samen met Maarten Brinkerink (Wikimedia Nederland) en Maarten Zeinstra (Kennisland) verzorg ik de sessie over "Wiki Loves Archives".

In een minuut of vijftien zal ik vertellen over het Wikipedia-projectje van het BHIC, waarover ik in het verleden al eens blogde. Een heerlijk project, waarin het verkennen van Wikipedia en het leren kennen van de Wikipianen centraal staan, en het hameren op publieksbereik nog niet in de verste verten te horen is.

Mijn slides staan inmiddels online, maar het loont z├ęker de moeite om op dinsdag 7 juni vanaf 15.00 uur plaats te nemen in zaal 4 van de Fryske Akademy. Niet alleen krijg je dan de audio bij mijn beeld, maar ook zullen de beide Maartens ingaan op succesvolle samenwerkingsprojecten tussen Wikimedia Nederland en erfgoedinstellingen. Over de samenwerking met het Nationaal Archief, waarover Maarten Zeinstra zal vertellen, blogde ik al eens. Ik ben dus benieuwd naar zijn verhaal.

Oh ja, het document met tips voor het bijdragen aan Wikipedia staat natuurlijk ook al online. Immers: deel en heers! Het kan niet vaak genoeg worden herhaald...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.