12 september 2012

Linked Open Data en Historypin: "We need to embrace uncertainty"


Tijdens het laatste congres van de SAA verzorgde Jon Voss, Strategic Partners Director van Historypin, een presentatie over Linked Open Data en Historypin.

Volgens Voss is de hele internetrevolutie in zekere zin begonnen in bibliotheken, archieven en musea. Documenten worden gelinked aan andere documenten, mensen worden gelinked aan documenten en met de mensen achter die documenten.

Zijn droom is om iedereen "DJ in the Archives" te laten zijn, om iedereen in de archieven te laten mashuppen. Gebruikers heten niet voor niets zo; ze willen iets doen met je materiaal, het gebruiken en linken aan ander materiaal.

Om zijn publiek daarvan te overtuigen laat Voss een hele show aan voorbeelden de revue passeren. Tot slot de niet uit te blijven oproep om je aan te sluiten bij de Linked Open Data community op LODLAM en aan de slag te gaan: "Start small, but START"

We don't know what people will do with our data, and we need to embrace that uncertainty.

Een erg Amerikaans verhaal, waarin ons aan het eind een soort vrijheidsstrijd wordt voorgeschoteld, met bibliothecarissen, archivarissen en museumwerkers in de hoofdrol. Ligt er dan net iets te dik op, maar door de vele voorbeelden toch erg leuk om te volgen.

Aanbevolen leesvoer
Het Markiezenhof op Historypin... en allerlei nieuwe handigheidjes
Het semantisch web tag voor tag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.