21 januari 2013

Adopteer je favoriete stukje Leeuwarden


Lutske en Remi twijfelden lang of ze een hooiberg wilden adopteren of een van de vrachtscheepjes in de grachten. Het Bierdragershuisje op de Brol kwam ondertussen in handen van Yvonne. En Hanneke zocht 'iets met vrouwen' en is daarom nu de trotse eigenaresse van de bordelen aan de Groeneweg.

En als jij ook een stukje 17e-eeuws Leeuwarden wilt adopteren, grijp dan nu je kans! Daarmee bouw je mee aan een 3D-versie van de vogelvluchtkaart van Johannes Sems uit 1603. Voor 100, 50 of slechts 25 euro koop je respectievelijk en bijvoorbeeld al een kerk, een molen of een boom. Via de speciale Facebook-pagina is prachtig te volgen wie er wat adopteert. En vooral waarom.

Nederlanders staan erom bekend veel te geven aan goede doelen. En we willen vervolgens natuurlijk wel weten wat er met ons geld gebeurt. Hoe dat in Leeuwarden precies zit, dat weet ik niet. Maar het gevoel (!) dat je toch minstens heel direct de controle hebt over wat er met jouw bijdrage gebeurt en dat zowel jij als anderen het resultaat daarvan terug kunnen zien, is heel sterk en trekt me bij dit soort acties altijd weer aan.

Van alle mensen die een stukje stad adopteren komt de naam op de kaart te staan, en van hun kerk, molen, boom of wat dan ook wordt extra veel historische informatie vermeld. Gehoopt wordt op een totale sponsoring van 10.000 euro. Ter informatie: met het totale project is ruim 40.000 euro gemoeid, waarvan provincie, gemeenten en fondsen het grootste deel voor hun rekening nemen. Het project is een initiatief van het Historisch Centrum Leeuwarden en de Leeuwarder Historische Vereniging Aed Levwerd.

Gerelateerd leesvoer
Adopteer een boek (of een archief?)
- Vele Friese handen kloppen een volkstelling in
- Historisch Arnhem in 3D

Afbeelding: helaas, het Stadhouderlijk Hof is al vergeven (collectie HCL)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.