22 juni 2012

Natuur in Nederland trilt binnen 50 meter

Nieuwsverslinder en -verbinder Joost attendeerde me op de gratis app Natuur in Nederland (zie het bericht van de iPhoneclub), een audiogids gebaseerd op het gelijknamige boek van de hand van Frank Berendse. Het boek ken ik niet en de app (natuurlijk beschikbaar voor iPhone, maar ook voor Android) heb ik nog niet geprobeerd (de routes liggen wat uit de buurt voor me), maar interessant vind ik alvast het volgende:

Het idee is dat je de Nederlandse beekdalen, zandruggen, bossen, heides en polders gaat verkennen met de iPhone op zak. Als er iets te beleven valt, word je binnen 50 meter daarop geattendeerd door de trilfunctie. Je pakt de iPhone tevoorschijn, kijkt in de app wat er te zien is en luistert eventueel naar de gesproken toelichting van prof. Berendse.

Het gebruik van de meeste apps voor onderweg stuit bij mij op een groeiende weerstand. Omdat ik er enerzijds een hekel aan heb voortdurend met m'n telefoon in de hand te 'moeten' lopen om naar of door een schermpje te kijken, anderzijds omdat ik er eveneens een hekel aan heb voortdurend vruchteloos m'n telefoon voor de dag te 'moeten' halen. Het leidt mij af, niet alleen van de omgeving, maar vooral van eventueel gezelschap waar ik me in bevind. Terwijl ik soms best meer wil weten over de plek waar ik ben, het gebouw waar ik voorsta of hoe het er vroeger in de buurt uitzag.

De laatste keer had ik dat gevoel bij het mobiele gebruik van Tilburg op de Kaart. Zo'n trilfunctie lijkt me dan een uitkomst. Maar dan moet de app wel een uitgekiende selectie van materiaal bevatten, zodat het niet voortdurend in je broekzak trilt.

En ik sluit beslist ook niet uit dat ik gewoon nog erg onwennig ben in het gebruik van dit soort apps... Ben benieuwd hoe anderen dit ervaren?

Aanbevolen leesvoer
- Gevaarlijk gebied, door geen mens te betreden
- Drentse geschiedenis in je broekzak

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.