17 oktober 2013

De Ketsheuvel krijgt een fotocollectie (maar verliest een opslagruimte)


Op dinsdag 15 oktober is de collectie van Fotoburo de Boer, inclusief alle rechten daarop, officieel overgedragen aan het Noord-Hollands Archief. Het archief heeft (volgens het Haarlems Dagblad "na lang touwtrekken") 60.000 euro betaald voor de ongeveer 2 miljoen (glas)negatieven en het recht die te vermarkten. Slechts 0,03 cent per foto dus, laten ze weten op Twitter, met een knipoog.

Dit zal misschien vele wenkbrauwen doen fronsen, maar het kan ook anders...

In Kaatsheuvel gaat het namelijk zo: het Brabants Dagblad berichtte (deels online) een dag later over heemkundekring De Ketsheuvel, die dolgelukkig is met het fotoarchief van de broers Korthout. Deze twee voormalige dorpsfotografen droegen onlangs hun complete archief over aan de heemkundekring. Dat archief bevat naast 73.000 foto's en glasnegatieven ook nog eens 5.100 foto's op glasplaten.

Vrijwilligers zijn nu druk aan het scannen van de foto's en sommigen kunnen inmiddels geen schoen meer zien (ook in Kaatsheuvel was nogal wat schoenindustrie gevestigd). Maar aan het eind van het artikel volgt het staartje:

Het archief mag dan van onschatbare waarde zijn, het zadelt De Ketsheuvel wel met een probleem op. Van Best [bestuurslid]: "Op 1 november raken we onze huidige opslagruimte bij een autobedrijf kwijt. Voor die tijd moeten we dus een vervangende ruimte vinden."

Tja...

Gerelateerd leesvoer
- Brabantse persfoto's massaal online
- Goed bezig in Haarlem: samenwerking die kont schopt
- In Landgraaf doen ze ook aan heemkunde

Foto: De Ketsheuvel krijgt een fotocollectie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.