Thema: Archiefgames

In mei 2010 schreef ik: "Games in het archiefwezen zijn zoiets als planten op een studentenkamer: ze zijn er niet, en als ze er wel zijn, dan is het meestal niet veel soeps." Welke archiefgames zijn er inmiddels ontwikkeld? Op welke doelgroep mikken ze? Hoe worden ze ontvangen? En vooral: zijn ze speelbaar?

Het Utrechts Archief gered door held Tim (10 december 2010)
Bespreking van TijdTripper en de Verloren Schatten van Utrecht, een door Het Utrechts Archief ontwikkelde serious, but not too serious game die aansluit bij een tentoonstelling over de Utrechtse Paulusabdij. "Onderhoudend en regelmatig grappig. Geen uren spelplezier, maar best een leuke game die je gaandeweg in aanraking brengt met archieven zonder vervelend te worden."

Spelen met het geheim van Rotterdam (14 mei 2010)
Bespreking van Geheim van Rotterdam, een door het Gemeentearchief Rotterdam ontwikkelde hidden object game die aansluit bij de herdenking van het bombardement van 14 mei 1940. "Als spel (...) zeker niet geweldig, als onderhoudende interface om iets te weten te komen over de geschiedenis van Rotterdam best leuk."

Spelen met het archief (26 juni 2010)
Extra achtergrondinformatie bij Geheim van Rotterdam, maar vooral meer gedachten over archiefgames in het algemeen, met tot slot enkele spannende, grappige spelconcepten.

Via Delicious verzamel ik links naar archiefgames.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.