15 mei 2012

Street Museum NL: wandelen door historisch Noord-Holland


Op 24 mei zijn Wilma, ik en ongetwijfeld vele anderen uitgenodigd om de "spectaculaire lancering" bij te wonen van de Street Museum NL app:

Street Museum NL is een gratis app met meer dan 1.000 beelden uit collecties van Noord-Hollandse musea en archieven. Deze app voor smartphones haalt het verleden naar het heden en toont oude foto’s, ansichtkaarten en schilderijen in het straatbeeld van vandaag. Zo zie je op je smartphone wat je voorouders zagen toen zij door Noord-Holland liepen. Via Facebook, Twitter of e-mail kun je het historische beeld delen met je vrienden. Handig voor toeristen is dat de app ook toeristische informatie geeft.

De app is ontwikkeld naar een idee van het Noord-Hollands Archief onder de vlag van Oneindig Noord-Holland. Op mijn mobieltje staat trouwens al een hele tijd de app StreetMuseum van het Museum of London, die waarschijnlijk de inspiratiebron vormt voor dit Noord-Hollandse initiatief.

Natuurlijk wordt van het aantal van 1.000 foto's tegenwoordig niemand meer warm of koud. Maar het is heel erg mooi dat je ze naadloos in het hedendaagse straatbeeld ingepast kan bekijken. Dus de volgende keer dat ik in de buurt ben, ga ik beslist even genieten van de mooie plaatjes. Leuk intiatief!

Aanbevolen leesvoer
Het Markiezenhof op Historypin... en allerlei nieuwe handigheidjes
- Website getest: Oneindig Noord-Holland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.