7 december 2012

Koude zaken op een koude dag


Als je het vandaag buiten nog niet koud genoeg vond, dan heeft Tresoar nog wat meer kou in de aanbieding: cold cases welteverstaan:

Onopgeloste zaken, oftewel ‘cold cases’; Tresoar heeft er een mooie collectie van. Geheimschriften die nooit ontcijferd zijn, onopgeloste moorden, verdwenen personen...
Tijd om de onderste steen boven te halen, vindt Tresoar. En daarom is een heus Cold Case team in het leven geroepen. Oude onopgehelderde zaken worden met frisse moed en nieuwe inzichten opgepakt. Of Tresoar dit alleen doet? Absoluut niet! Jij kunt ons helpen. Duik met ons in de mysteriĆ«n van het verleden en werk mee aan de oplossing! Bedenk scenario’s, maak profielschetsen, schakel experts in. En: deel de cold cases met zoveel mogelijk anderen.

De eerste zaak is het geheimschrift van familie Van Sminia. Volg deze en andere zaken via Facebook en via Twitter. Of lees voor meer info over dit initiatief het nieuwsbericht. Leuk, dit soort puzzels! Goed concept van Tresoar.

Gerelateerd leesvoer
- Blind door Flickr
- Serendip: wie is de beste internetspeurder in 2009?

2 opmerkingen:

  1. Mooi initiatief, alleen een beetje vreemd om dat te beperken tot alleen mensen die lid zijn van Facebook.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Richard: Het antwoord op het waarom daarachter kwam via Twitter: "In principe zetten we zoveel mogelijk kanalen in, Facebook is gekozen als het centrale punt is vanwege een heel groot bereik". Daar is wel wat op af te dingen natuurlijk, maar dat blijft bij iedere keuze het geval.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.